tisdag 17 november 2009

Recension: CoD Modern Warfare 2


Årets mest hypade speltitel är utan tvekan Call of Duty Modern Warfare 2. Nu är det äntligen här och frågan som alla ställer sig är: lever det upp till hypen? Svaret är tyvärr njae.

När du börjar spela kommer du till menyn där du kan välja mellan små specialuppdrag (Spec ops) som fungerar som en slags införträning. Eller spelets kampanj och till sist spelets flerspelarläge (multiplay). Undertecknad började med kampanjen och den bjöd på flera motstridiga känslor. Till att börja med är spelet oerhört snygg och tekniskt avancerat. Mycket närmare filmbranschen än såhär har inte spelbranschen varit förr. Det är också oerhört intensivt och medryckande. Med alla dessa superlativ utdelade kommer onekligen frågan om det finns något dåligt? Tyvärr gör det faktiskt det. Till att börja med bygger kampanjen på exakt samma upplägg som alla tidigare Call of Duty-spel.

Det är oerhört linjärt och du har inga möjligheter att ta dig någon annan stans än den utstakade vägen. Det bygger fortfarande på samma scriptade event vilket gör det oerhört förutsägbart. Historiens karaktärer bygger enbart på ett gäng stereotyper. Oavsett om det är din karakär från specialenheten 141 eller din chef general Shepard, eller din fiende Makarov. Genom uppdrag kommer du att märka detta extra tydligt då historien i princip påminner om en Michael Bay-film. Karaktärer dör, byter sidor och hjältar faller och stiger i rask takt. Att det sedan avslutas med en cliffhanger gör inte saken bättre. Bortsett från detta är det dock en sjuhelsikes resa du bjuds på. Synd bara att det inte finns mer under den vackra ytan.





Spec ops nämnde jag tidigare och det är som en slags övning för dig som spelare. Det erbjuder en hel del olika banor och upplägg som t.ex. att leka krypskytt eller ta sig igenom banor på tid. Till sist har vi då spelets enorma flerspelarläge. Här finns det oerhört mycket att ta tillvara på. Klassiska spelsätt som Deathmatch och FreeForAll blandas med lite mer unika alternativ. 16 nya banor finns med, vidare kan du modifiera soldatklsaserna på fler sätt. Dessutom har du mer understöd i form av vapen och extra utrustning. Kort sagt massor av speltimmar väntar dig efter det att du avslutat kampanjen.






Att summera Call of Duty Modern Warfare 2 är inte helt lätt. Det bjuder på en väldig teknisk briljans men i övrigt är det inte mycket nytt i spelet jämfört med första Modern Warfare-spelet. Kampanjen bygger vidare på samma upplägg som tidigare, flerspeläget har förvisso förvinats ytterligare, spec ops finns med. Kort sagt, det är ett riktigt bra spel men det fattas en del för att nå toppbetyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar