söndag 22 november 2009

Recension: Logitech G35-hörlurar


Att recensera headsets är inte helt lätt. Allt som har med ljud att göra är väldigt subjektivt och frågar du tio personer om deras åsikter får du garanterat tio olika åsikter. Därför brukar jag alltid rekommendera att försöka få möjlighet att lyssna före köp. Att lyssna på G35 från Logitech är något som ni defeinitvt inte kommer att ångra och här får ni reda på varför.

Tekniska specifikationer och innehåll





Hörlurar
  • Högtalarelement: 40 mm i diameter, neodymiummagnet, 15 mm talspole med ferrofluiddämpare.
  • Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz (korrigerat diffusfält)
  • Impedans: 32 ohm nominellt
  • Känslighet: 90 dB SPL-ref: 1 mW, 1 kHz

    Mikrofon
  • Upptagningsmönster: Riktad (kardioid)
  • Frekvensåtergivning: 100 Hz-10 KHz
  • Känslighet: –42 dBV/Pa: 0 dB = 1 Pa, 1 kHz
  • Testförhållanden: 3,0 V, 2,2 kohm
  • Anslutningstyp
  • USB 2.0 med hög hastighet
  • Kabel: 3 meter, vävd isolering

    Innehåll
  • Logitech® G35-headset
  • 3 kuddar till pannbandet
  • Snabbstartsguide
  • Program-cd

    Installation och konfiguration

    Att installera hörlurarna är inga som helst problem. Sätt in skivan och datorn hittar allt. När installationen är klar ska hörlurarna konfigueras. Om du vill kan du använda standardinställningar, annars är det enkelt att lägga in profiler som passar just dig. Det tar lite tid att lära sig snabbknapparna på kåporna. Dessa använder du för att styra program, mikrofonen och ljudet direkt från kåpan, mycket smidigt. Man kan även byta ut kudden i kåpan och ha olika varianter beroende på vad som passar just dig som användare. G35 är justerbart i höjdled beroende på hur du vill ha det. Sladden är väldigt lång och styv och funkar bra. Till sist finns det även en speciell knapp som du använder för att justera huruvida du vill ha surround sound eller 2.0-ljud. Det första man märker när man prövar hörlurarna är att G35 är tunga hörlurar som sitter stabilt med skön passform. Kåporna är fyrkantiga istället för den mer traditionella runda formen. För mig personligen var det lite negativt då jag har små öron och föredrar den runda formen då den sluter bättre över öronen för min del. Kåporna är dock helslutande och det märks då det utestänger allt onödigt ljud. I övrigt är det kvalitéskänsla rakt igenom.

    Användning


    När det gäller användadet är det följande områden som gäller: film, musik, spel och chatt. I film var det Star Wars: Revenge of the Sith som gällde och musik var det blandat av rock, blues, rnb, hiphop och mycket mer. I spel testades giganter som WoW och Call of Duty jämnte nykomlingar som Dragon Age. I chatt var det gamla trotjänaren Ventrilo som gällde. Testandet har överlag varit väldigt positivt. Framför allt när det gäller spelbiten där surroundljudet verkligen visar vad det går för. Du hör dina motståndare på ett helt annat sätt och samma gäller för vapen och övriga specialeffekter. Underbart helt enkelt. Finns alltså inget att klaga på.

    SlutsatsSom jag nämnde i början när det gäller ljud är det väldigt personligt och alla som köper hörlurar bör lyssna innan köp. Dock ska det sägas att det egentligen enda negativa som jag hittade med dessa lurar var formen på kåporna samt såklart priset som fortfarande ligger runt 1000-lappen. Ljudet är kanon och inställningarna är riktigt bra och funktionerna som hörlurarna erbjuder är väldigt smidiga och bra upplagda. Detta innebär att det överlag är väldigt bra hörlurar men som tyvärr inte når riktigt enda fram. Därför får Logitech G35 en väldigt stark fyra och ni som köper kommer inte att bli besvikna. Fast som sagt, lyssna alltid före köp!
  • 1 kommentar:

    1. buy 1333lb Super Strong Neodymium Magnet 4.72" with 8mm 65ft Long Paracord Rope & Carabiner for Magnet Fishing, Underwater Treasure Hunting, Lifting & Retrieving Metal Objects from https://www.amazon.com/dp/B07VYBJYLT?ref=myi_title_dp
      #MagnetFishing #FishingMagnet #MagnetFishingKit #SuperStrongMagnet #NeodymiumMagnet

      SvaraRadera