söndag 6 juni 2010

Recesion: Lost Planet 2



Lost Planet 2 är uppföljaren till Capcoms actionspäckade titel med fokus på såväl kampanjen som online-läge och denna gång levererar faktiskt Capcom på alla fronter. I alla fall om du gillar vidunderliga miljöer och tonvis med action.

Det ska sägas att i kampanjläget fortsätter berättelsen från föregångaren. 10 år har gått och planeten E.D.N III har börjat smälta vilket leder till massor av nya miljöer att utforska. Detta till skillnad från ettan som fokuserade på vinterlandskap täcka av is och snö. T-ENG - energin - är fortfarande fokus för stridigheterna mot akriderna som såklart blivit fler och tuffare. Detta märks inte minst i slutstriderna mot bossarna. Kampanjen har också den blivit längre och mer intensiv. Detta innebär att det kräver mer tid ifråga av dig som spelar och du behöver gå igenom kapitel för kapitel innan du får spelet sparat. Detta är något som kan vara nog så jobbigt vid vissa bosstrider som kan vara riktigt jäkla jobbiga att spela om. Som tur är kan man välja massor av olika sätt att spela igenom kampanjen på. Antingen tillsammans med datorkontrollerade medspelare eller med vänner via Xbox Live eller split screen direkt på din skärm. Att spela just med kompisarna är en riktig höjdare och det är något fler spel borde ta efter. För faktum är att spela kampanjen med AI-deltarna är inte att rekommendera då AI:n är det sämsta man sätt på år och dar.





Utöver kampanjen finns det ett imponerande online-läge som är mycket populärt på Xbox Live just nu med flera olika spelstilar. Även via Xbox Live kan du såklart lira kampnajen med och det märks att spelet är designat kring just samarbete. Vad gäller det grafiska är det såklart oerhört imponerande både vad gäller miljöer och explosioner. Lite mindre imponerande är dock musiken. När den väl är aktiv höjer den verkligen stämningen. Tyvärr kommer det långa perioder då musiken är helt nere och inte ger mycket väsen ifrån sig alls utan det enda man får höra är explosioner och andra småljud.





Ska man summera Lost Planet 2 kan man göra det med ett ort. Detta är nämligen ett kompisspel. Att spela själv med AI:n är ingen hit utan det kommer snabbt bli frustrerande tråkigt. Det är också det som drar ner slutbetyget från den perfekta femman. I övrigt är det ett actionspäckat spel som är tokigt skoj med några vänner hemma eller över Xbox Live oavsett om du spelar kampanj eller online-läge. Förhoppningen är att Capcom kommer med en uppföljare som fixar lite bättre checkpoints vid kampanjen och framför allt bättre AI. Då har vi definitivt en fullpoängare för så bra är denna serie att det inte är långt kvar till toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar