onsdag 9 september 2009

Logitech släpper instrument till Xbox 360 och Nintendo Wii

Den välkända tillbehörstillverkaren Logitech har släppt nya instrument till Xbox 360 och Nintendo Wii som ska passa Guitar Hero-serien. Det är en specialanpassad gitarr för respektive format, samt ett specialanpassat set trummor.







Som ni ser har Logitech satsat mycket på designen när det gäller gitarrerna och dessutom är båda trådlösa. Deras tryckknappar är designade för att ge så lite ljud ifrån sig som möjligt. För att det ska gå lätt att styra menyer finns en lite slot in lucka på Nintendo Wii-gitarren och på Xbox 360-gitarren styrs det som vanligt med kontrolliknande knappar.

När det gäller trumsettet innehåller det tre trummor och två cymbaler som ska kunna placeras så att det passar dig som spelare. Trumkanterna är dessutom nedsänkta och bastrumman är i rostfritt stål och har en justerbar fjäder. Allt ihop drivs med batterier och sägs även kunna packas upp och ner väldigt smidigt.

Allt som allt ser det väldigt bra ut, men nu börjar det lite tråkiga dyka upp. Instrumenten är licenserade för Guitar Hero och framför allt GH5 och Band Hero, men instrumenten ska även fungera till Rockband, hur det är med gamla GH-spel vet jag dock inte. Priset ligger dessutom väldigt högt på 2 290 kr för att släppas i dessa kristider, men det ska tiläggas att det är ett riktpris, om du söker på Prisjakt ser man att priset redan gått ner något. I oktober kommer instrumenten att finnas i svensk handel. Om ni undrar varför det inte står något om någon mic eller instrument till PS3 beror det på att dessa redan är släppta.

Källa: Logitech

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar